Luottokortti

Äkillisessä rahapulassa tai ostohuumassa usein käteinen uhkaa loppua ja tällöin mainio pelastus on luottokortti. Se on luultavasti järkevin tapa saada maksuaikaa ostoksilleen ja siksi niin yleinen. Useimpia luottokortteja pitäisi kutsua maksuaikakorteiksi, siitä syystä, että niillä maksaessa saa ostoilleen maksuaikaa seuraavan kuun loppuun asti. Usein maksuaika kohoaa 40-45 päiväänkin. Tämä kaikki vielä verrattain pienillä kuluilla. Luottokortiksi  maksuaikakortti muuttuu vasta, kun et maksa koko lainasummaa pois eräpäivänä. Tällöin alat lyhentämään lainaa luotolla.


Luottokorttia valittaessa on viisi vaihtoehtoa:

Visa
MasterCard
Diners Club
American Express (Amex)
EuroCard (Käytännössä MasterCard)

Erot näiden korttien välillä ilmenevät niiden ominaisuuksissa ja käyttökustannuksissa.Lisäksi huomattava ero on se, kuinka monessa paikassa niillä voi maksaa.

Useimmat pankit myöntävät omia Visa- ja MasterCard-kortteja jonka vuoksi ne ovatkin suosituimmat luotto- ja maksuaikakortit. Useimpien ihmisten kohdalla valinta onkin juuri jompikumpi näistä kahdesta. Visa ja MasterCard kelpaavat yleisimmin maksamiseen, asioitpa sitten pikkukioskissa tai supermarketissa. Esimerkiksi Visa ja MasterCard hyväksytään molemmat yli 20 miljoonassa myyntipaikassa ympäri maailman! Suomessa hieman tuntemattomammalla American Expressillä voi maksaa yli 6 miljoonassa eri paikassa – sekin on todella paljon!

Matkavakuutus kortin lisänä

Esimerkiksi maksaessa ulkomaanmatkan Diners Club -kortilla sisältyy korttiin myös todella kattava matkavakuutus. Lisäksi kortilla tehtyjä maksutapahtumia voi seurata verkkopalvelun kautta ja kotiin tulevassa paperilaskussa on kätevästi eroteltu erilaiset ostopaikat joissa teet ostoksia, kuten ravintolat, kaupat, vaatteet, bensa-asemat jne. Saat näin kokonaiskuvan mihin rahasi kuluvat.

American Expressin ohessa tulee myöskin matkavakuutus. Lisäksi kortin eduksi voi laskea sen, että kortin kadotessa uuden saa maksutta yhden työpäivän kuluessa.

EuroCard ja joissain määrin myös American Express ovat yrityskäyttöön tarkoitettuja luottokortteja, joilla voi maksaa esimerkiksi edustus- tai matkakuluja. Näiden korttien hyöty yksityishenkilölle on vähäinen.

Yksityiselle tarkoitetun luottokortin kuten Visan tai MasterCardin saa vaivatta:

Ehtoina ovat:
1. Säännölliset tulot ( palkka- tai eläketulot). Opiskelijat voivat saada luottokortin ilman säännöllisiä tuloja, kunhan on saavuttanut tarpeeksi opintopisteitä.
2. Ei omaa luottotietomerkintää

 

Jätä kommentti

Koroton laina 14 päiväksi ?

Halutessasi lähetämme sinulle lainatarjouksen suoraan sähköpostiisi. Tarjouslaina on 100 % koroton sekä kuluton sekä maksetaan 15 minuutissa tilillesi.

  • Max. 400 euron laina heti tilillesi
  • Laina-aika 14 päivää
  • Maksat takaisin 400 euroa
  • Korot 0 euroa. Kulut 0 euroa.

Nopea, kuluton ja järkevä apu tilapäiseen rahantarpeeseen.