Lainan hakeminen ja asuntolainan vakuus, korko, marginaali, tuloraja ja ehdot

Lainan hakeminen muuttuu helpoksi kun luet vinkkimme lainamarkkinalle. Mitkä on ehdot asuntolainan saannille vuonna 2013? MIllaisen koron saan pankista ja entä mikä on marginaali? Täytyykö pariskunnalla olla molemmilla vakituinen työpaikka? Riittääkö jos toisella määräaikainen ja toisella vakituinen? Miten freelancereihin suhtaudutaan työsuhteena? Paljonko asuntolainaa saa milläkin tuloilla?

Paljon kysymyksiä lainan hausta ja vain kourallinen suoria vastauksia.

Asuntolainan hakeminenLainan hakeminen asuntoa varten on varsinkin ensikertalaiselle melkoinen sekamelska ja asiaviidakko. Asiaa usein pohditaan ja mietitään. Mietitään että kehtaako mennä edes kysymään. Kyllä kehtaa! Rohkeasti vain kysymään. Pankki haluaa asiakkaita. Sinä olet se asiakas. Jos pankilla on intressejä markkinoida lainojaan, tulisi sinullakin olla intressi mennä kysymään että “millaista lainaa tarjoatte”. Yksiselitteisiä vastauksia moninaisiin kysymyksiin ei valitettavasti ole ja pankit myöntävät lainojaan hyvin erilaisin perustein. Parhaiten asia selviää ottamalla jalat alleen ja käymällä omassa pankissa. Muista kysyä samanlainen lainatarjous myös muista pankeista. Muista että Suomen pankki toteuttaa suomessa käytettäviä rahapoliittisia toimia ja näin suomessa toimivilla pankeilla on suurin mahdollisuus tehdä rahaa lainallasi veloittamalla sinulta palvelumaksuja. Tutustu näihin lainan lisäkuluihin, mutta lue lisäksi seuraavat vinkit ennen kuin lähdet lainaa hakemaan.

Tässä kuitenkin joitain ohjenuoria ja ohjeita lainanhakuun ja lainan saantiin liittyen:

 • Lainaa myönnetään aina henkilökohtaisen pankkiprofiilin mukaan, se määräytyy maksukäyttäytymisen, perheesi koon, luottotietojen ja myös työurasi jatkuvuuden mukaan.
 • Lainaa yleensä saa jos on vakituisessa työsuhteessa
 • Myös määräaikainen työsuhde oikeuttaa lainansaantiin, esimerkiksi terveydenhoitoalalla määräaikaisuudet ovat enemmän kuin yleisiä ja työtilanne on ollut loistava
 • Korot seuraavat yleensä euriborin tasoa ja valittavanasi on tällä hetkellä 3kk ja 12kk vaihtoehdot tai kiinteäksi sovittava pankkikohtainen lainan korko
 • Suurin ero lainojen välillä tulee pankin perimässä marginaalikorossa ja palvelumaksuissa. Näissä on merkittäviä eroja, vertaile lainoja ja lainatarjouksia rauhassa. Pyydä tarjoukset paperilla kotiisi ja tutustu niihin huolella.
 • Lainan vakuudeksi tarvitset nykyään pienen säästön, esimerkiksi 10 % asunnon hinnasta. Loput vakuudet hoituvat yleensä niin että ostettava asunto toimii lainan loppuvakuutena.
 • Voit myös ostaa lainavakuutuksen ellei ehdot muuten täyty.
 • Voit hakea kulutusluottoa jonka voit käyttää asunnon oston vakuudeksi ja alkupääomaksi.

Lainaa on todella helppo hakea verkossa. Luoton hakeminen onnistuu lähettämällä lainahakemus pankille. Verkossa täytetty hakemus on vasta tarjouspyyntö – se ei sido sinua mihinkään. Saat lainatarjouksen ja sen erikseen hyväksymällä saat nopeasti rahat tilillesi, usein tunneissa mutta yleensä jo parissa pankkipäivässä.

 

Jätä kommentti

Koroton laina 14 päiväksi ?

Halutessasi lähetämme sinulle lainatarjouksen suoraan sähköpostiisi. Tarjouslaina on 100 % koroton sekä kuluton sekä maksetaan 15 minuutissa tilillesi.

 • Max. 400 euron laina heti tilillesi
 • Laina-aika 14 päivää
 • Maksat takaisin 400 euroa
 • Korot 0 euroa. Kulut 0 euroa.

Nopea, kuluton ja järkevä apu tilapäiseen rahantarpeeseen.